MALZEMELER
4-5 tavuk göğsü
1/3 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kırmızı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık biber
½ beyaz ya da sarı soğan
SOS İÇİN
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı elma sirkesi
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
½ çay kaşığı çeşnili tuz (normal tuz da olur)
1/3 su bardağı ketçap
1 yemek kaşığı mısır nişastası + 2 yemek kaşığı soğuk su
YAPILIŞI
- Sos İçin; nişastayı soğuk suyun içinde eritin.
- Toz şeker, elma sirkesi, soya sosu, sarımsak tozu, çeşnili tuz ve ketçabı kaynatın.
- Nişastalı karışımı ekleyin ve sos kalınlaşana kadar karıştırıp, ateşi kısın.
- Tavukları, biberleri ve soğanı küp küp doğrayın.
- Tavukları nişastayla iyice harmanlayın.
- Isıttığınız sıvı yağda tavukları orta ateşte 5 dakika soteleyin.
- Biberleri ve soğanı ekleyin ve tavuklar kahverengi olana kadar pişirmeye devam edin.
- Hazırladığınız sosu tavukların üzerine dökün ve sosun tavukları kaplaması için 2-3 dakika kısık ateşte çevirin.
Afiyet Olsun 🍴❤