TATLI & EKŞİ SOSLU TAVUK

MALZEMELER

4-5 tavuk göğsü
1/3 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kırmızı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık biber
½ beyaz ya da sarı soğan

SOS İÇİN

½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı elma sirkesi
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı sarımsak tozu
½ çay kaşığı çeşnili tuz (normal tuz da olur)
1/3 su bardağı ketçap
1 yemek kaşığı mısır nişastası + 2 yemek kaşığı soğuk su

YAPILIŞI

  1. Sos İçin; nişastayı soğuk suyun içinde eritin.
  2. Toz şeker, elma sirkesi, soya sosu, sarımsak tozu, çeşnili tuz ve ketçabı kaynatın. 
  3. Nişastalı karışımı ekleyin ve sos kalınlaşana kadar karıştırıp, ateşi kısın.
  4. Tavukları, biberleri ve soğanı küp küp doğrayın.
  5. Tavukları nişastayla iyice harmanlayın.
  6. Isıttığınız sıvı yağda tavukları orta ateşte 5 dakika soteleyin.
  7. Biberleri ve soğanı ekleyin ve tavuklar kahverengi olana kadar pişirmeye devam edin. 
  8. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine dökün ve sosun tavukları kaplaması için 2-3 dakika kısık ateşte çevirin.
Afiyet Olsun 🍴❤