MALZEMELER
4 su bardağı un
Tuz
½ yemek kaşığı kabartma tozu
250 gr. tereyağ (yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tarçın
Vanilya
Aromalı şekerler
YAPILIŞI
- Şekerleri küçük parçalar olacak biçimde kırın.
- Bütün malzemeleri homojen olana kadar yoğurun.
- Hamuru dolapta 20 dakika dinlendirin.
- Daha sonra 0.5 cm civarında açın ve istediğiniz şekillerde, ortaları boş olacak biçimde şekil verin.
- Ortalarını şekerlerle tepeleme doldurun, kenarlara taşmasın taşarsa süpürün.
- 180°C de 7-8 dakika, şekerler tamamen eriyene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra iyice soğumalarını sağlayın ve altlarından kürek yardımıyla yavaşça kaldırın.
Afiyet Olsun 🍴❤