VİTRAY KURABİYE


MALZEMELER

4 su bardağı un
Tuz
½ yemek kaşığı kabartma tozu
250 gr. tereyağ (yumuşamış)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tarçın
Vanilya
Aromalı şekerler


YAPILIŞI

  1. Şekerleri küçük parçalar olacak biçimde kırın.
  2. Bütün malzemeleri homojen olana kadar yoğurun.
  3. Hamuru dolapta 20 dakika dinlendirin.
  4. Daha sonra 0.5 cm civarında açın ve istediğiniz şekillerde, ortaları boş olacak biçimde şekil verin.
  5. Ortalarını şekerlerle tepeleme doldurun, kenarlara taşmasın taşarsa süpürün.
  6. 180°C de 7-8 dakika, şekerler tamamen eriyene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra iyice soğumalarını sağlayın ve altlarından kürek yardımıyla yavaşça kaldırın.
Afiyet Olsun 🍴❤