Dışı İçin
350 gr. çiğ köftelik dana kıyma
500 gr. çiğ köftelik ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kişniş
İçi İçin
1 kg kuzu kıyma
½ demet maydanoz
4-5 adet soğan
Ceviz
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Pul biber
YAPILIŞI
- İç malzemelerin 1 gün önceden pişirilmesi gerekiyor.
- İçi İçin; kıyma, soğan, tuz, karabiber ve pul biberi pişirin.
- Ocaktan alıp maydanoz, ceviz ve yenibaharı ekleyin.
- Dışı İçin; bulguru suyla ıslatın ve iyice yoğurun.
- Yoğurduktan sonra kıyma, salça, tuz ve kişnişi ekleyin.
- Yoğurmaya devam edin; bu esnada açılacak kıvama gelene kadar kontrollü biçimde su eklemeye devam edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizi soğuk suya daldırın ve videodaki gibi şekillendirin.
- Son olarak kızgın sıvı yağda kızartın.