İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER

Dışı İçin

350 gr. çiğ köftelik dana kıyma
500 gr. çiğ köftelik ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz 
Kişniş

İçi İçin

1 kg kuzu kıyma
½ demet maydanoz
4-5 adet soğan
Ceviz
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Pul biber
YAPILIŞI
  1. İç malzemelerin 1 gün önceden pişirilmesi gerekiyor.
  2. İçi İçin; kıyma, soğan, tuz, karabiber ve pul biberi pişirin.
  3. Ocaktan alıp maydanoz, ceviz ve yenibaharı ekleyin.
  4. Dışı İçin; bulguru suyla ıslatın ve iyice yoğurun.
  5. Yoğurduktan sonra kıyma, salça, tuz ve kişnişi ekleyin.
  6. Yoğurmaya devam edin; bu esnada açılacak kıvama gelene kadar kontrollü biçimde su eklemeye devam edin.
  7. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizi soğuk suya daldırın ve videodaki gibi şekillendirin.
  8. Son olarak kızgın sıvı yağda kızartın.
Afiyet Olsun 🍴❤