500 ml. süt
300 ml. krema
4 tane yumurta sarısı
125 gr. şeker
1 yemek kaşığı lavanta (isteğe bağlı çoğaltıp azaltabilirsiniz)
Üzeri için
Yapılışı
- Öncelikle fırını 130° C ısıtın.
- Lavantayı sütün içine katıp ısıtın. Daha sonra kremayı ekleyip kaynama noktasına gelince kapağı kapatıp ocaktan alın. Lavantanın kokusunun süt ve kremaya geçmesi için 30 dk bekletin.
- Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri homojen olana kadar çırpın.
- Sütlü karışım oda sıcaklığına geldikten sonra yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. (çok sıcakken koyarsanız yumurtaların pişme olasılığı var)
- Karışımı süzgeçten geçirin ve 1-2 cm derinliğindeki kaplara paylaştırın. Kapları fırın tepsisinin içine yerleştirip yarısına kadar sıcak su koyun.
- 30 dk 130° C de pişirin. (Fırından çıkarırken karışımın sallanıyor olması sizi korkutmasın çünkü çıktıktan sonra kendi kendini toparlıyor.)
- Tatlıları 1 gün buzdolabında soğutun. Servis etmeden hemen önce esmer şekeri döküp bir pürmüz yardımıyla şekerleri yakın. Üzerinde ince sert bir tabaka oluşacak.