LAVANTALI CREME BRULEE (KREM BRÜLE)


Malzemeler

500 ml. süt
300 ml. krema
4 tane yumurta sarısı
125 gr. şeker
1 yemek kaşığı lavanta (isteğe bağlı çoğaltıp azaltabilirsiniz)

Üzeri için

6 yemek kaşığı esmer şeker

Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 130° C ısıtın.
  2. Lavantayı sütün içine katıp ısıtın. Daha sonra kremayı ekleyip kaynama noktasına gelince kapağı kapatıp ocaktan alın. Lavantanın kokusunun süt ve kremaya geçmesi için 30 dk bekletin.
  3. Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri homojen olana kadar çırpın. 
  4. Sütlü karışım oda sıcaklığına geldikten sonra yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin. (çok sıcakken koyarsanız yumurtaların pişme olasılığı var)
  5. Karışımı süzgeçten geçirin ve 1-2 cm derinliğindeki kaplara paylaştırın. Kapları fırın tepsisinin içine yerleştirip yarısına kadar sıcak  su koyun.
  6. 30 dk  130° C de pişirin. (Fırından çıkarırken karışımın sallanıyor olması sizi korkutmasın çünkü çıktıktan sonra kendi kendini toparlıyor.)
  7. Tatlıları 1 gün buzdolabında soğutun. Servis etmeden hemen önce esmer şekeri döküp bir pürmüz yardımıyla şekerleri yakın. Üzerinde ince sert bir tabaka oluşacak.
                                                                                                                  Afiyet Olsun :)