Hamur İçin
250 ml. su
175 gr. un
110 gr. tereyağ
4 yumurta
Tuz
Dolgu İçin
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
40 gr. tereyağ
5 yumurta sarısı
Vanilya
Çikolata Sos İçin
2 yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180° C ye ayarlayın.
- Hamur için; su, tereyağ ve tuzu tencereye alın ve eriyince unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
- Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ilave edin ve mikserle hızlıca karıştırın.
- Tepsiye yağlı kağıt serin ve bir sıkma torbası yardımıyla çok büyük olmamasına dikkat ederek toplar sıkın. (çünkü zaten kabarıyor)
- 20 dakika pişirdikten sonra fırını kapatın ve kapağı açık biçimde profiterolleri içinde 10 dk. bekletin.
- Dolgu için; bütün malzemeleri tencereye alın ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. (hızlı çırpmaya bakın yoksa yumurtalar pişer)
- Çikolata Sos için; süt, kakao, şeker ve unu tencereye alın. Kıvam aldıktan sonra çikolataları ekleyin ve ocaktan alın.
- Profiterollerin içini; bir şırıngayla ya da yine ince uç koyarak bi sıkma torbası yardımıyla, yaptığınız dolgu ile doldurun.
- Daha sonra üzerine çikolata sosu gezdirin.
Afiyet Olsun :)