PROFİTEROL


Malzemeler

Hamur İçin

250 ml. su
175 gr. un
110 gr. tereyağ
4 yumurta
Tuz

Dolgu İçin

500 ml. süt
150 gr. toz şeker
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
40 gr. tereyağ
5 yumurta sarısı
Vanilya

Çikolata Sos İçin 

2 yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un


Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180° C ye ayarlayın.
  2. Hamur için; su, tereyağ ve tuzu tencereye alın ve eriyince unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları ilave edin ve mikserle hızlıca karıştırın.
  4. Tepsiye yağlı kağıt serin ve bir sıkma torbası yardımıyla çok büyük olmamasına dikkat ederek toplar sıkın. (çünkü zaten kabarıyor)
  5. 20 dakika pişirdikten sonra fırını kapatın ve kapağı açık biçimde profiterolleri içinde 10 dk. bekletin.
  6. Dolgu için; bütün malzemeleri tencereye alın ve devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. (hızlı çırpmaya bakın yoksa yumurtalar pişer)
  7. Çikolata Sos için; süt, kakao, şeker ve unu tencereye alın. Kıvam aldıktan sonra çikolataları ekleyin ve ocaktan alın. 
  8. Profiterollerin içini; bir şırıngayla ya da yine ince uç koyarak bi sıkma torbası yardımıyla, yaptığınız dolgu ile doldurun. 
  9. Daha sonra üzerine çikolata sosu gezdirin.
                                                                                                    Afiyet Olsun :)