KESTANELİ KÜTÜK PASTA


Malzemeler

Kek İçin

4 yumurta
90 gr. şeker
100 gr. un
½ paket kabartma tozu
Vanilya

Kreması İçin

250 ml. süt
2 yumurta sarısı
 75 gr. şeker
25 gr. mısır nişastası
25 gr. un
20 gr. tereyağ
Vanilya
200 gr. kestane şekeri

Ganaj İçin

200 ml. krema
200 gr. bitter çikolata


Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
  2. Kek İçin; yumurta aklarını kar haline getirin. 
  3. Yumurta sarılarını şekerle çırpın; un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
  4. Yumurta aklarını spatula yardımıyla alttan üste doğru söndürmeden karışıma yedirin.
  5. Fırın tepsisine koyduğunuz yağlı kağıt üzerine kek harcını döküp, eşit olarak dikdörtgen biçiminde yayın. 8 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkardığınız keki pudra şekeri döktüğünüz başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin ve kağıtla beraber rulo yapın; üstüne bez örtün.
  7. Kreması İçin; tencerede sütü ısıtın.
  8. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın.
  9. Nişasta, un ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.
  10. Bu karışıma yavaş yavaş sütü ekleyin ve tekrar kısık ateşte 10 dakika çırpmaya devam edin.
  11. Parlak olması için ateşten alın ve son olarak tereyağını ekleyin.
  12. Krema soğuyunca küçük küçük parçaladığınız kestaneleri karıştırın.
  13. Ganaj İçin; kremayı ısıtın, çikolataları ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  14. Sardığınız keki açın içine önce ganajdan ince bir tabaka sürün.
  15. Üzerine kremayı sürün ve tekrar rulo yapın.
  16. Rulonun üstünü tamamen ganajla kaplayın.
                                                       Afiyet Olsun :)