Kek İçin
4 yumurta
90 gr. şeker
100 gr. un
½ paket kabartma tozu
Vanilya
Kreması İçin
250 ml. süt
2 yumurta sarısı
75 gr. şeker
25 gr. mısır nişastası
25 gr. un
20 gr. tereyağ
Vanilya
200 gr. kestane şekeri
Ganaj İçin
200 ml. krema
200 gr. bitter çikolata
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
- Kek İçin; yumurta aklarını kar haline getirin.
- Yumurta sarılarını şekerle çırpın; un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
- Yumurta aklarını spatula yardımıyla alttan üste doğru söndürmeden karışıma yedirin.
- Fırın tepsisine koyduğunuz yağlı kağıt üzerine kek harcını döküp, eşit olarak dikdörtgen biçiminde yayın. 8 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki pudra şekeri döktüğünüz başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin ve kağıtla beraber rulo yapın; üstüne bez örtün.
- Kreması İçin; tencerede sütü ısıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın.
- Nişasta, un ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.
- Bu karışıma yavaş yavaş sütü ekleyin ve tekrar kısık ateşte 10 dakika çırpmaya devam edin.
- Parlak olması için ateşten alın ve son olarak tereyağını ekleyin.
- Krema soğuyunca küçük küçük parçaladığınız kestaneleri karıştırın.
- Ganaj İçin; kremayı ısıtın, çikolataları ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- Sardığınız keki açın içine önce ganajdan ince bir tabaka sürün.
- Üzerine kremayı sürün ve tekrar rulo yapın.
- Rulonun üstünü tamamen ganajla kaplayın.