PEYNİRLİ POĞAÇA


Malzemeler

200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı süt
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yumurta (birini sarısı üste sürmek için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İçi İçin

150 gr. beyaz peynir
Dereotu


Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
  2. Sütün içinde şekerle birlikte mayayı eritin.
  3. Sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. 
  4. Daha sonra tereyağ, un, sirke, yumurta ve tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  5. Hamuru yoğurduğunuz kabın üstünü streç filmle kaplayın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  6. İstediğiniz şekli vererek yağlı kağıt üzerinde fırına verin. 15-20 dakika kadar, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
                                                                                                      Afiyet Olsun :)