Malzemeler
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı süt
1 paket instant maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
2 yumurta (birini sarısı üste sürmek için)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İçi İçin
150 gr. beyaz peynir
Dereotu
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
- Sütün içinde şekerle birlikte mayayı eritin.
- Sıvı yağ ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra tereyağ, un, sirke, yumurta ve tuzu ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
- Hamuru yoğurduğunuz kabın üstünü streç filmle kaplayın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- İstediğiniz şekli vererek yağlı kağıt üzerinde fırına verin. 15-20 dakika kadar, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)