ISPANAKLI KEÇİ PEYNİRLİ SUFLE BÖREK


Malzemeler

2 adet yufka
500 gr. ıspanak
160 gr. keçi peyniri
10 gr. çörek otu
200 ml süt
100 ml krema
80 gr. tereyağ
4 yumurta
Tuz
Karabiber


Yapılışı

  1. Ispanakları ½ cm kalınlığında doğrayın.
  2. Tereyağını ocakta eritip soğumaya bırakın.
  3. Keçi peyniri rendeleyin. 
  4. Yufkaları elinizle parçalayın. Ispanakları, yufkaları, keçi peynirini ve çörek otunu pişireceğiniz kabın içinde karıştırın.
  5. Yumurta sarılarını, kremayı, sütü ve erimiş tereyağını çırpma teliyle birbirine karıştırın.
  6. Yumurta aklarını kar kıvamına gelinceye kadar çırpın; yumurta sarılı karışımla yavaşça karıştırın. 
  7. Sıvı karışımı ıspanakların olduğu kaba eşit miktarda dökün. Kabarıp üzeri kızarana (25-30 dk) kadar pişirin.


                                                                                   Afiyet Olsun :)