2 adet yufka
500 gr. ıspanak
160 gr. keçi peyniri
10 gr. çörek otu
200 ml süt
100 ml krema
80 gr. tereyağ
4 yumurta
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Ispanakları ½ cm kalınlığında doğrayın.
- Tereyağını ocakta eritip soğumaya bırakın.
- Keçi peyniri rendeleyin.
- Yufkaları elinizle parçalayın. Ispanakları, yufkaları, keçi peynirini ve çörek otunu pişireceğiniz kabın içinde karıştırın.
- Yumurta sarılarını, kremayı, sütü ve erimiş tereyağını çırpma teliyle birbirine karıştırın.
- Yumurta aklarını kar kıvamına gelinceye kadar çırpın; yumurta sarılı karışımla yavaşça karıştırın.
- Sıvı karışımı ıspanakların olduğu kaba eşit miktarda dökün. Kabarıp üzeri kızarana (25-30 dk) kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)