PORTAKALLI ISLAK KEK


Malzemeler

4 yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ (ben fındık yağını tercih ettim)
10 yemek kaşığı un
Kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal

Karamel İçin

1 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon

Üzeri İçin

1 su bardağı portakal suyu


Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 170°C ye ayarlayın.
  2. Keki pişireceğiniz kelepçeli kalıbı iyice yağlayın.
  3. Toz şekeri teflon tavada altın rengi oluncaya kadar karamelize edin ve sonra kalıba dökün. (rengi çok çabuk dönüyor bir anda kararabilir onun için dikkat edin hemen ateşten alıp kalıba dökün)
  4. Halka halka dilimlediğiniz portakalları soğuyan karamelin üzerine yerleştirin.
  5. Kek harcı için; yumurtalar ve şekeri kremamsı bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  6. Daha sonra sıvı yağ, un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin; iyice çırpın (un ve kabartma tozunu eleyin kekiniz iyice kabarsın)
  7. Kek harcını portakalların üzerine dökün ve 45-50 dakika fırına verin.
  8. Kek fırından çıkar çıkmaz kalıbın içindeyken portakal suyunu üzerine dökün.
  9. Soğuduktan sonra keki ters çevirerek kalıptan çıkarın.

                                                                                           Afiyet Olsun :)