Malzemeler
4 yumurta
10 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ (ben fındık yağını tercih ettim)
10 yemek kaşığı un
Kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal
Karamel İçin
1 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon
2-3 damla limon
Üzeri İçin
1 su bardağı portakal suyu
Yapılışı
- Öncelikle fırını 170°C ye ayarlayın.
- Keki pişireceğiniz kelepçeli kalıbı iyice yağlayın.
- Toz şekeri teflon tavada altın rengi oluncaya kadar karamelize edin ve sonra kalıba dökün. (rengi çok çabuk dönüyor bir anda kararabilir onun için dikkat edin hemen ateşten alıp kalıba dökün)
- Halka halka dilimlediğiniz portakalları soğuyan karamelin üzerine yerleştirin.
- Kek harcı için; yumurtalar ve şekeri kremamsı bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
- Daha sonra sıvı yağ, un, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin; iyice çırpın (un ve kabartma tozunu eleyin kekiniz iyice kabarsın)
- Kek harcını portakalların üzerine dökün ve 45-50 dakika fırına verin.
- Kek fırından çıkar çıkmaz kalıbın içindeyken portakal suyunu üzerine dökün.
- Soğuduktan sonra keki ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Afiyet Olsun :)