400 gr. un
50 gr.buğday nişastası
50 gr.buğday nişastası
2,5 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı öğütülmüş muskat
½ çay kaşığı öğütülmüş karanfil
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
115 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
75 gr. esmer şeker
75 gr. pekmez
Yapılışı
- Un, nişasta, kabartma tozu, tuz ve bütün baharatları karıştırın.
- Ayrı bir kapta tereyağ ve şekeri yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
- İçine pekmez ve yumurtayı koyup yoğurmaya devam edin.
- Karışımın içine kuru malzeme karışımını (1) ekleyin ve hamur olmasını sağlayın.
- Hamuru yarim saat kendisine gelmesi için buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 180° C ayarlayın.
- Hamurunuza şekil verdikten sonra fırına verin. Kalınlığa ve inceliğe göre 7-10 dk arası pişirin. (Hamuru fırının içinden tamamen pişmiş, sert bir biçimde çıkarmayın çünkü kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da kendi kendine pişmeye devam eder ve geriye sadece kupkuru sert bi kurabiye kalır. Tepsinin ortasindan bir kurabiyenin arkasını çevirin hafif pembeleşmişse pişmiştir.)