VANİLYALI CUPCAKE


Malzemeler

125 gr. un
150 gr. toz şeker
50 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
120 ml. süt
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet vanilya çubuğu
1 tutam tuz

Kreması için

500 gr. pudra şekeri
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı süt
1 adet vanilya çubuğu

Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 160°C ye ayarlayın.
  2. İlk olarak bütün kuru malzemeleri (un, şeker, kabartma tozu, tuz) karıştırın.
  3. Yumuşamış tereyağını kuru karışıma ekleyip kum tanesi görüntüsünü alana kadar çırpın.
  4. Yumurta, süt ve vanilya taneleri karıştırın ve kuru karışıma ekleyin 30 saniye çırpın. (Vanilya çubuğunu boylamasına bi çizik atın ve içini açın daha sonra bıçağın ters tarafıyla içini kazıyın.)
  5. Cupcake kalıplarının 2/3 ünü doldurun ve fırına verin. 25-30 dakika pişirin. (Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdanı batırdığınız zaman temiz çıkmalı)
  6. Kreması için; tereyağını tam eriyene ve biraz volum kazanana kadar çırpın.
  7. Daha sonra pudra şekerinin yarısını koyup 5 dakika çırpın. 
  8. Son olarak pudra şekerinin diğer yarısını süt ve vanilya taneleri ile birlikte koyun, homojen olana kadar çırpın. 
  9. Cupcakeleri fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin ve sıkma torbası yardımıyla üzerine kremasını sıkın.  
                   
                                                                                Afiyet Olsun :)