125 gr. un
150 gr. toz şeker
50 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
120 ml. süt
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet vanilya çubuğu
1 tutam tuz
Kreması için
500 gr. pudra şekeri
150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı süt
Yapılışı
- Öncelikle fırını 160°C ye ayarlayın.
- İlk olarak bütün kuru malzemeleri (un, şeker, kabartma tozu, tuz) karıştırın.
- Yumuşamış tereyağını kuru karışıma ekleyip kum tanesi görüntüsünü alana kadar çırpın.
- Yumurta, süt ve vanilya taneleri karıştırın ve kuru karışıma ekleyin 30 saniye çırpın. (Vanilya çubuğunu boylamasına bi çizik atın ve içini açın daha sonra bıçağın ters tarafıyla içini kazıyın.)
- Cupcake kalıplarının 2/3 ünü doldurun ve fırına verin. 25-30 dakika pişirin. (Kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdanı batırdığınız zaman temiz çıkmalı)
- Kreması için; tereyağını tam eriyene ve biraz volum kazanana kadar çırpın.
- Daha sonra pudra şekerinin yarısını koyup 5 dakika çırpın.
- Son olarak pudra şekerinin diğer yarısını süt ve vanilya taneleri ile birlikte koyun, homojen olana kadar çırpın.
- Cupcakeleri fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin ve sıkma torbası yardımıyla üzerine kremasını sıkın.