HAMUR İÇİN
250 ml. su
100 gr. tereyağ
Tuz
1.5 su bardağı un
5-6 adet yumurta
PASTACI KREMASI
500 ml. süt
1 çubuk vanilya ya da şekerli vanilin
3/4 su bardağı toz şeker
5 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tereyağ
ÇİKOLATA SOS
2 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı süt
3/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
80 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI
- Pastacı Kreması İçin; PASTACI KREMASI TARİFİ
- Hamur İçin; su, tuz ve tereyağı ateşe alın.
- Tereyağ eriyince unu ekleyin, 5 dakika spatula yardımıyla kavurun ve ateşten alın.
- İlk ısısının çıkması için 15 dakika bekletin. Daha sonra ısısının daha çok çıkması için hamur yoğurma ucu ya da çırpıcıyla 5-10 dakika çevirin.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın. (ben 6 adet orta boy yumurta kullandım) Hamur kıvamı çok katı olmamalıdır; koyu mayonez kıvamı olmalıdır.
- Sıkma torbasına koyduğunuz hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye istediğiniz boy ve şekilde sıkıp 190°C lik fırında 20-25 dakika pişirin. Üzeri iyice kızarmalıdır. Piştikten sonra fırını kapatın, kapağını açın ve içinde 10 dakika bekletin.
- Çikolata Sos İçin; çikolata hariç bütün malzemeleri ateşe alın ve düşük ateşte devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Kıvam aldıktan sonra ateşten alın ve içine çikolataları koyup eritin.
- Ekleri isteseniz altından 3 delik açıp öyle doldurun ya da yanda kesip o şekilde doldurun. Daha sonra üst kısmını çikolataya batırıp servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN❤🍴