1 lt. süt
Mayalamak için 2 yemek kaşığı yoğurt
YAPILIŞI
- Sütü kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Serçe parmağınızı süte batırıp 7 ye kadar sayın dayanıyorsa sütü kaplarınıza bölüştürün.
- Tahta kaşık yardımıyla 2 yemek kaşığı yoğurdu 1-2 yemek kaşığı sütle açın ve kaplarınıza pay edin. (tahta kaşık olmalıdır metal olmaz) Karıştırırken kabın dibine inmeden üstten hafifçe bırakın ve karıştırın.
- Kaplarınızı hiç sarsmadan 50°C ısıtılıp kapatılmış fırında 8 saat bekletin. Kapların ağzı açık olmalı ama üstlerine havlu peçete konulmalıdır.
- 8 saat sonunda fırından alıp buzdolabında 24 saat dinlendirin ve soğutun.
AFİYET OLSUN ❤🍴