4 yufka
1 kase sıvı yağlı su karışımı (yağ daha fazla olsun)
Sarımsaklı yoğurt
Salçalı Sos
KÖFTE İÇİN
500 gr. kıyma
1 soğan (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yenibahar
Kırmızıbiber
Yenibahar
Kimyon
YAPILIŞI
- Köfte İçin; bütün malzemeleri iyice yoğurun.
- Yufkanın bütün yüzeyine yağlı su karışımından sürün. Daha sonra dikdörtgen biçiminde kenarlarından katlayın. Yine bütün yüzeyine yağlı karışımı sürün.
- Uzun kenarına köfteyi dizin ve sarın.
- Yufkayı 1-1.5 parmak kalınlığında kesin ve şişlere geçirin.
- 180°C lik fırında yufkalar iyice kızarana kadar 35-45 dakika pişirin. Ara sırada alt ve üstünü çevirmeyi unutmayın.
- Yoğurt ve salçalı sosla servis edebilirsiniz.