MALZEMELER
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
1 silme tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker
Kabartma Tozu
1 silme tatlı kaşığı mahlep
5 çay bardağı un
DIŞI İÇİN
1/2 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
Susam
YAPILIŞI
- Dışı İçin; pekmez ve suyu karıştırın.
- Kandil Simidi İçin; un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve simit biçiminde birleştirin.
- Hazırladığınız simitleri pekmezli suya batırın; ardından susama bulayın.
- 180°C lik fırında üzeri iyice kızara kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤