KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1 yumurta sarısı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
1 silme tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı şeker
Kabartma Tozu
1 silme tatlı kaşığı mahlep
5 çay bardağı un

DIŞI İÇİN

1/2 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
Susam 


YAPILIŞI

  1. Dışı İçin; pekmez ve suyu karıştırın. 
  2. Kandil Simidi İçin; un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve simit biçiminde birleştirin.
  4. Hazırladığınız simitleri pekmezli suya batırın; ardından susama bulayın.
  5. 180°C lik fırında üzeri iyice kızara kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN 🍴❤