125 gr. tereyağ (erimiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma Tozu
2.5-3 su bardağı un
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı
- Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi karıştırın.
- Başka kapta mahlep, kabartma tozu ve unu harmanlayın.
- Daha sonra sıvı karışımı unlu karışıma dökün ve hamur kıvamına getirin. Hamur kulak memesi kıvamında olamlıdır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle ince şeritler yapmak için yuvarlayın. Boyut ve şekli size kalmış isterseniz 2li isterseniz 3lü yapabilirsiniz.
- Tamamen şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otunu serpiştirin.
- 180°C de üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)