ÇATAL


Malzemeler

125 gr. tereyağ (erimiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek  kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma Tozu
2.5-3 su bardağı un

Üzeri İçin

1 yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı
  1. Tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz ve sirkeyi karıştırın.
  2. Başka kapta mahlep, kabartma tozu ve unu harmanlayın.
  3. Daha sonra sıvı karışımı unlu karışıma dökün ve hamur kıvamına getirin. Hamur kulak memesi kıvamında olamlıdır.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle ince şeritler yapmak için yuvarlayın. Boyut ve şekli size kalmış isterseniz 2li isterseniz 3lü yapabilirsiniz. 
  5. Tamamen şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otunu serpiştirin.
  6. 180°C de üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)