DAMALI PASTA

Malzemeler

Vanilyalı Pandispanya İçin

6 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya

Kakaolu Pandispanya İçin

6 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
1/3 su bardağı kakao
Vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Çikolatalı Krema için

75 gr. toz krem şanti
150 gr. soğuk su
3 yemek kaşığı kakao

Islatmak İçin;

Şeker
Ilık su


Yapılışı
  1. Fırını 180°C ye ayarlayın.
  2. Vanilyalı Pandispanya İçin; yumurta ve şekeri iyice çırpın, bembeyaz olsun. (iyice çırpmazsanız yumurta kokusu alırsınız)
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birbirine karıştırın. Eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla yedirin. 
  4. Ben 20 cm lik kek kalıbında pişirdim.Fırında 25 dakikadan sonra kürdan testi yaparak pişirin. Sonrasında soğutun.
  5. Kakaolu Pandispanya İçin; yumurta ve şekeri iyice çırpın, bembeyaz olsun.
  6. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı birbirine karıştırın. Eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin ve bir spatula yardımıyla yedirin. Fırında 25 dakikadan sonra kürdan testi yaparak pişirin. Sonrasında soğutun.
  7. Çikolatalı Krema İçin; krem şantiyi suyla kıvam alana kadar çırpın.
  8. Kakaoyu eleyerek ekleyin ve yedirin. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  9. Birleştirme; eğer tek kalıp kullandıysanız pandispanyalarınızı ikiye bölün. Bir pandispanya katının yüksekliği kadar içinden halkalar çıkarın. Yani kek katlarının yüksekliği ve içindeki halkaların genişliği eşit olmalıdır eğer ki düzgün karelerin görünmesiniz istiyorsanız. 
  10. Daha sonra halkaları birbirine geçirin. Her katı fırça yardımıyla şeker ve su karışımıyla ıslatın.
  11. Pastanın en alt katına dışı beyaz halka olan katı yerleştirin. Üzerine ince bir katman  çikolatalı kremadan sürün. (ince katman sadece onları birleştirmek için)
  12. İkinci kat olarak dışı kakaolu olan katı yerleştirin ve aynı işlemleri uygulayın. Yani bir vanilyalı bir kakaolu şeklinde ilerliyor.
  13. Son olarak pastayı kakaolu kremayla kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Afiyet Olsun :)