ELMALI KURABİYE

Malzemeler 

1 yumurta
½ su bardağı pudra şekeri
½ su bardağı yoğurt
125 gr. tereyağ
Vanilya
Kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Harç İçin

4 adet elma
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın



Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
  2. İç Harç İçin; elmaları rendeleyin ve şekerle birlikte ateşe alın. Elmalar suyunu salıp tekrar çekince, kırılmış ceviz ve tarçını ekleyip bi tur karıştırdıktan sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın.
  3. Hamur İçin; bütün malzemeleri karıştırın, unu azar azar ekleyin. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır.
  4. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Daha sonra ne çok ince ne de çok kalın olacak biçimde açın. 20-22 cm olan yuvarlak bir şeyle kesin hamuru ki her tarafı eşit olsun. (ben tencere kapağıyla kestim) Hamuru dörde bölün. Üçgenlerin iki kenarına 3'er tane kesik atın. Orta kısmına harçtan koyun ve kapatın.
  5. 180°C lik fırında 15-20 dakika pişirin. Üstünün çok yanmaması için üzerine fırın tepsisi yerleştirin. 
  6. Ilıyan kurabiyelere pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. 
Afiyet Olsun :)