PİZZA TADINDA BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler

Yufka 
Yağlı su
Domates sos
Sivri biber
Sucuk
Kaşar Peynir

Üzeri için

Yumurta sarısı

Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180 C ye ayarlayın.
  2. Yufkalarınızın boyutuna göre; üçgen biçiminde ikiye, üçe ve ya dörde bölün.
  3. Üçgenin yuvarlak kısmı hariç bütün yufkaya yağlı su sürün.
  4. Yuvarlak kısmından oklavaya sarmaya başlayın. Çok sıkı sıkı sarmayın çıkarması zorlaşabilir. Ve son, köşe kısmını sarmayın çünkü orası alt tarafa gelecek. Yani sararken sonda 2-2.5 cm lik kısmı sarmayın. Daha sonra iki elinizle iki başından sıkıştırın ve büzgülü biçimde oklavadan çıkarın. (detaylı video instagramda)
  5. Yuvarlak biçim verdikten sonra sırasıyla domates sos, sucuk, sivri biber ve kaşar peyniri koyun. 
  6. Böreğin kenar kısımlarına yumurta sarısını sürdükten sonra fırına verin. Üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)