225 gr. çilek
2 yemek kaşığı un (çilekler için)
2 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Vanilya
1 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı damla çikolata
Yapılışı
- Öncelikle fırını 175°C ye ayarlayın.
- Çilekleri boyutlarına göre; küçüklerse ikiye, büyüklerse dörte diklemesine kesin. 2 yemek kaşığı unla harmanlayın.
- Un, kabartma tozu, tarçın, tuz ve vanilyayı karıştırın.
- Başka kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip bi tur daha çırpın.
- Yumurtalı karışımı unlu karışıma yavaşça ekleyin, homojen hale getirin. Hamur normal bi kek hamuruna göre daha kalın olacak.
- Son olarak unlu çilekleri elekten geçirin ve damla çikolatayla beraber karışıma ekleyin.
- 175°C de 20-25 dakika pişirin. (kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin)