ÇİKOLATALI VE KAHVELİ MUS (MOUSSE)


Malzemeler

1/4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı filtre kahve
1 yumurta (akı ve sarısı ayrı)
200 ml. krema 
100 gr. bitter çikolata
100 gr. sütlü çikolata
50 gr. tereyağ
Yapılışı
  1. Sütü ısıtın ve içine filtre kahveyi ekleyip demlenmesini bekleyin.
  2. Yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın.
  3. Kremayı hacim alana kadar çırpın.
  4. Çikolataları, tereyağını ve sütlü kahveyi benmari usulü eritin. 
  5. Eridikten sonra yumurta sarısını ekleyin ve 10 dakika hızlıca karıştırın; ocaktan alın.
  6. Çikolatalı karışıma yumurta akını ekleyin ve söndürmeden alttan üste homojen hale gelene kadar karıştırın.
  7. Daha sonra bu karışımı kremaya yavaş yavaş ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın. 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır.
Afiyet Olsun :)