1/4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı filtre kahve
1 yumurta (akı ve sarısı ayrı)
200 ml. krema
100 gr. bitter çikolata
100 gr. sütlü çikolata
50 gr. tereyağ
Yapılışı
- Sütü ısıtın ve içine filtre kahveyi ekleyip demlenmesini bekleyin.
- Yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın.
- Kremayı hacim alana kadar çırpın.
- Çikolataları, tereyağını ve sütlü kahveyi benmari usulü eritin.
- Eridikten sonra yumurta sarısını ekleyin ve 10 dakika hızlıca karıştırın; ocaktan alın.
- Çikolatalı karışıma yumurta akını ekleyin ve söndürmeden alttan üste homojen hale gelene kadar karıştırın.
- Daha sonra bu karışımı kremaya yavaş yavaş ekleyin ve homojen olana kadar karıştırın. 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servise hazır.