2 yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı süt
2.5 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuzluluk oranına göre ayarlayın)
1 tatlı kaşığı şeker
150 gr. beyaz peynir
1 demet dereotu
1 büyük boy kapya biber
Susam
Yapılışı
- Öncelikle fırını 190°C ye ayarlayın.
- Dereotunu doğrayın, beyaz peyniri küçük küçük elinizle parçalayın, kapya biberi küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Yumurtaları çırpın, hacim alsın.
- Sıvı yağ, yoğurt ve sütü ekleyip çırpın.
- Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve şekeri eleyerek dökün ve sadece homojen hale gelene kadar çırpın.
- Dereotu, peynir ve biberi ekleyip spatula yardımıyla karıştırın ve kaplara paylaştırın. Son olarak susamı dökün. 25-30 dakika pişirin.