4 adet armut
4 su bardağı vişne suyu
1 portakalın suyu
Kök zencefil (küçük boy)
4 adet yıldız anason
Yarım çubuk tarçın
1 avuç kuru yaban mersini
Yapılışı
- Armut hariç bütün malzemeleri tencerede kaynatın. (tencere çok büyük olmasın 4 armutun sığacağı kadar olması yeterli)
- Armutları soyarken alt kısımlarını düz kesmeye dikkat edin ki ayakta düzgün durabilsin. Sapları kalsın koparmayın. İsterseniz içini oyup, çekirdekli kısmını da çıkarabilirsiniz.
- Kaynayan karışıma armutları koyun ve 45 dakika tencerenin kapağı kapalı biçimde kısık ateşte pişirin.
- 45 dakika sonunda armutları dikkatlice dışarı alın ve karışımı sos kıvamına gelmesi için fokurdatın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.