ARMUT TATLISI

Malzemeler

4 adet armut
4 su bardağı vişne suyu
1 portakalın suyu 
Kök zencefil (küçük boy)
4 adet yıldız anason
Yarım çubuk tarçın
1 avuç kuru yaban mersini
Yapılışı
  1. Armut hariç bütün malzemeleri tencerede kaynatın. (tencere çok büyük olmasın 4 armutun sığacağı kadar olması yeterli)
  2. Armutları soyarken alt kısımlarını düz kesmeye dikkat edin ki ayakta düzgün durabilsin.  Sapları kalsın koparmayın. İsterseniz içini oyup, çekirdekli kısmını da çıkarabilirsiniz. 
  3. Kaynayan karışıma armutları koyun ve 45 dakika tencerenin kapağı kapalı biçimde kısık ateşte pişirin.
  4. 45 dakika sonunda armutları dikkatlice dışarı alın ve karışımı sos kıvamına gelmesi için fokurdatın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)