VİŞNELİ RULO TART

Malzemeler

200 gr. yumuşamış tereyağ
Tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Kabartma Tozu
Vanilya

İçi İçin

500 gr. çekirdeksiz vişne
½ su bardağı şeker

Üstü İçin

½ su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı şeker
Pudra şekeri


Yapılışı
  1. Hamur İçin; un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
  2. Tereyağ ve yoğurdu ekleyip yumuşak hamur kıvamına getirin.
  3. Hamuru 3 mm kalınlığında açın. Boyu 30 cm, eni 28 cm olsun. Her birinin genişliği 7 cm olacak şekilde 4 parçaya bölün.
  4. Tek sıra halinde vişneleri dizin ve üzerine şeker serpiştirin. Daha sonra yuvarlayıp bor cama ortadan başlayarak halkalar yapın.  Şeritlerin arasını çok sıkışık yapmayın biraz gevşek sarın  çünkü hamur kabarıyor.
  5. Şekil verdiğiniz hamuru üzerine yoğurt sürün. Biraz toz şeker serpiştirin ve 180°C lik fırında  50-60 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan tartı ılıması için dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)