200 gr. yumuşamış tereyağ
Tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Kabartma Tozu
Vanilya
İçi İçin
500 gr. çekirdeksiz vişne
½ su bardağı şeker
Üstü İçin
½ su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı şeker
Pudra şekeri
Yapılışı
- Hamur İçin; un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
- Tereyağ ve yoğurdu ekleyip yumuşak hamur kıvamına getirin.
- Hamuru 3 mm kalınlığında açın. Boyu 30 cm, eni 28 cm olsun. Her birinin genişliği 7 cm olacak şekilde 4 parçaya bölün.
- Tek sıra halinde vişneleri dizin ve üzerine şeker serpiştirin. Daha sonra yuvarlayıp bor cama ortadan başlayarak halkalar yapın. Şeritlerin arasını çok sıkışık yapmayın biraz gevşek sarın çünkü hamur kabarıyor.
- Şekil verdiğiniz hamuru üzerine yoğurt sürün. Biraz toz şeker serpiştirin ve 180°C lik fırında 50-60 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tartı ılıması için dışarıda bekletin. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.