250 gr. tereyağ
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı buğday nişastası
2.5-3 çay bardağı pudra şekeri
Vanilya
Kabartma Tozu
Aldığı kadar un
4 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
- Kakao hariç bütün malzemeleri karıştırın, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz lazım.
- Hamuru ikiye bölün ve yarısına kakaoyu ekleyin. Hamurları buzdolabında 15 dakika bekletin.
- Şekil verirken 1 cm kalınlığında açtığınız hamurlardan birer parmak kalınlığında şeritler kesin.
- Beyaz hamuru, birer aralıkla yarısına kadar kıvırın, kestiğiniz kakaolu hamurdan bir şerit koyun ve beyaz hamurları geri açın. İkinci sefer kıvırmadığınız diğer şeritleri kıvırın ve kakaolu şerit yerleştirin. Bu şekilde sepet görüntüsüne getirin ve istediğiniz boyutta bir bardak veya yuvarlak kalıp yardımıyla kesin. (Daha detaylı yapımına instagramdan ulaşabilirsiniz : yapdabiyiyelim)
- Tamamen şekil verdikten sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 180°C lik fırında üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirin. Kızarmaya başladığı an fırından çıkarın.
Afiyet Olsun :)