FOCACCİA EKMEĞİ (FOKAÇA)

Malzemeler

2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı instant maya
1 su bardağı ılık su

Zeytinyağ Aroması İçin (biraz hamur, biraz üstü için)

½ su bardağı zeytinyağı
Biberiye
Sarımsak
Taze kekik

Üzeri İçin

Domates

Yapılışı
  1. Bir gün önceden zeytinyağınızın içine biberiye, sarımsak ve taze kekiği atın ve öylece, ertesi güne kadar aromasını vermesini bekleyin. Miktarını siz kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz.
  2. Hamur İçin; un ve tuzu harmanlayın. 
  3. Ortalarını havuz yapın ve ılık su, 3 yemek kaşığı zeytinyağ ve mayayı koyun. Bir kaşık yardımıyla ilk önce orta kısımdaki sıvı malzemeleri birbirine yedirin, mayanın erimesini sağlayın. Daha sonra yandaki unları yavaşça alarak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
  4. Hamuru üstü kapalı biçimde sıcak bi ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
  5. Ellerinizi yağlayarak mayalanan hamurun gazını alın, alttan üste doğru bi kaç kere katlayın.
  6. Kullanacağınız kalıbı zeytinyağ ile iyice yağlayın. Hamuru kalıbın boyutu kadar parmaklarınızla açın. O şekilde mayalanması için 30 dakika sıcak bir ortama alın.
  7. Mayalanan hamurun üstüne kalan zeytinyağını sürün ve parmağınızla noktalar koyarak şekil verin.
  8. Son olarak domatesi üstüne yerleştirin. 190°C fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerini kızartmayı unutmayın. 
Afiyet Olsun :)