LİMONATA (BÖĞÜRTLENLİ)

Malzemeler

12 limon
300 gr. şeker

Böğürtlenli İçin

150 gr. böğürtlen
100 gr. şeker
Yapılışı
  1. Öncelikle limonları fırçalayın ve iyice yıkayın.
  2. Dış kabuğunu rendeleyin ve şekerle karıştırın.
  3. Limonları şekerin üzerine sıkın ve buzdolabında bekletin. Şekerin erimesi için 1-2 gün gidip gelip karıştırın.
  4. Şekerle eridikten sonra süzün ve şişeye doldurun.
  5. İçeceğiniz zaman ağız tadınıza göre su ekleyin. Şişede limonataya asla su değmemelidir, bozuludur.
  6. Böğürtlenli Limonata İçin; böğürtlenleri şekerle karıştırın ve ezin. Daha sonra süzün ve hazırladığınız limonataya ekleyin.
Afiyet Olsun :)