CAFE DE PARİS SOSLU BONFİLE

Malzemeler

500-600 gr. bonfile

Sos İçin

150 gr. tereyağ
70 gr. krema
50 gr. rokfor peyniri
1 tepeleme tatlı kaşığı köri
1 tepeleme tatlı kaşığı zerdaçal
1 tutam dereotu
1 tutam kimyon
2-3 diş sarımsak
2 tepeleme tatlı kaşığı hardal
Tuz (peynir tuzlu ise gerek yok)
Karabiber
Zeytinyağ
Yapılışı
  1. Sos İçin; öncelikle sarımsakları bi tutam tuzla ezin.
  2. Tereyağını eritin. Daha sonra bütün malzemeleri içine atın ve kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
  3. Bonfileleri kızgın tavada çift taraflı pişirin. Pişen bonfilelerin üzerine sosu gezdirin.
Afiyet Olsun :)