Brownie İçin
3 yumurta
½ su bardağı şeker
250 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağ
½ su bardağı un
Vanilya
Tuz
Krema İçin
400 gr. labne peynir
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığı)
Çilek ve böğürtlenin suyu
Üstteki Meyveler
Böğürtlen
Çilek
Yaban Mersini
Frenk Üzümü
(hepsinin taze olmasını tercih ettim aksi takdirde üst kreması sulanacaktır)
Yapılışı
- Brownie İçin; yumurtaları şekerle birlikte hacim alana kadar çırpın.
- Tereyağını eritin ve çikolataları atıp eritin.
- Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip spatula yardımıyla homojen olana kadar karıştırın.
- Tuz, un ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin. Sadece homojen olana kadar karıştırın çok karıştırmamaya özen gösterin.
- 170°C lik fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Krema İçin; 5 böğürtlen 5 çileği blenderdan geçirin ve suyunu süzün.
- Labne peynir, tereyağ ve şekeri iyice çırpın. Süzdüğünüz meyve suyunu yavaşça karıştırarak ekleyin; istediğiniz renge gelince durabilirsiniz. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Brownie nin üzerinde kremasıı sürdükten sonra bolca meyveyle süsleyebilirsiniz.