Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı ılık su
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tane kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
Kuru maya
1 yumurta akı
500 gr. un
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu
Yapılışı
- Un hariç sırasıyla bütün malzemeleri karıştırın. Üstünü kapatıp 30 dakika bekletin.
- Unu eleyerek ekleyin. İyice yoğurduktan sonra üstü kapalı biçimde 1 saat ılık bi ortamda mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra havasını almak için üstüne bastırın ve unlu ellerinizle hamuru tekrar alt üst yapın.
- Yağlı kağıdın üstünde hamuru parmaklarınızla açın. Kesinlikle oklava kullanmamanız gerekiyor. İnce olana kadar açın büyükçe bir pide oluyor. Tamamen açtıktan sonra üstü kapalı biçimde 15 dakika yine dinlendirin.
- Parmak uçlarınızla istediğiniz şekli verdikten sonra üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürüp çörek otu ve susam serpiştirin.
- 200°C de üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)