RAMAZAN PİDESİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı ılık su
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tane kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
Kuru maya
1 yumurta akı
500 gr. un

Üzeri  İçin

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörek otu

Yapılışı

  1. Un hariç sırasıyla bütün malzemeleri karıştırın. Üstünü kapatıp 30 dakika bekletin.
  2. Unu eleyerek ekleyin. İyice yoğurduktan sonra üstü kapalı biçimde 1 saat ılık bi ortamda mayalanmaya bırakın.
  3. Daha sonra havasını almak için üstüne bastırın ve unlu ellerinizle hamuru tekrar alt üst yapın.
  4. Yağlı kağıdın üstünde hamuru parmaklarınızla açın. Kesinlikle oklava kullanmamanız gerekiyor. İnce olana kadar açın büyükçe bir pide oluyor. Tamamen açtıktan sonra üstü kapalı biçimde 15 dakika yine dinlendirin.
  5. Parmak uçlarınızla istediğiniz şekli verdikten sonra üzerine yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağ karışımını sürüp çörek otu ve susam serpiştirin.
  6. 200°C de üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)