ÇİKOLATALI DONUT

Malzemeler

Hamur İçin

1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
50 gr. tereyağ
Vanilya
5.5 su bardağı un

Kızartmak İçin 

Sıvı yağ

Çikolata Sos 

2 yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un

Yapılışı

  1. Süt, maya ve toz şekeri karıştırın. 10 dakika bekletin.
  2. Yumurta, yoğurt, tereyağ, un ve vanilyayı ekleyin, homojen hale getirin. Yağladığınız bi kalıpta 1.5 saat streçle  örtülmüş biçimde oda sıcaklığında bekletin.Hava almasın.
  3. Un serpilmiş tezgahta hamuru açıp şekil verin. Ben iç küçük kısmı için su şişesi kapağı kullandım büyün tarafı için siz ne dilerseniz kullanabilirsiniz. 
  4. Şekil verdikten sonra 30 dakika bekletin.
  5. Kızartmak için sıvı yağı iyice kızdırın yoksa hamur içine yağ çekecektir. 
  6. Donutlar renk almaya başladığı an hemen alt tarafını çevirin, bir anda renk alıyor. Havlu peçetenin üzerinde fazla yağı çekmesini sağlayın.
  7. Çikolata sos İçin; kakao, süt, toz şeker ve unu kıvam alması için ocağa alın. 
  8. Kıvam aldıktan sonra ocaktan kaldırın ve çikolataları ekleyin. Soğumaya bırakın.
  9. Dilediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)