Malzemeler
Hamur İçin
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
50 gr. tereyağ
Vanilya
5.5 su bardağı un
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Çikolata Sos
2 yemek kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
Yapılışı
- Süt, maya ve toz şekeri karıştırın. 10 dakika bekletin.
- Yumurta, yoğurt, tereyağ, un ve vanilyayı ekleyin, homojen hale getirin. Yağladığınız bi kalıpta 1.5 saat streçle örtülmüş biçimde oda sıcaklığında bekletin.Hava almasın.
- Un serpilmiş tezgahta hamuru açıp şekil verin. Ben iç küçük kısmı için su şişesi kapağı kullandım büyün tarafı için siz ne dilerseniz kullanabilirsiniz.
- Şekil verdikten sonra 30 dakika bekletin.
- Kızartmak için sıvı yağı iyice kızdırın yoksa hamur içine yağ çekecektir.
- Donutlar renk almaya başladığı an hemen alt tarafını çevirin, bir anda renk alıyor. Havlu peçetenin üzerinde fazla yağı çekmesini sağlayın.
- Çikolata sos İçin; kakao, süt, toz şeker ve unu kıvam alması için ocağa alın.
- Kıvam aldıktan sonra ocaktan kaldırın ve çikolataları ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Dilediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)