Malzemeler
3 adet bostan patlıcan
500 gr. süzme yoğurt (oda sıcaklığı)
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
500-600 gr. bonfile ya da kuşbaşı et
Tereyağ (üzeri için)
Pul biber
Yapılışı
- İlk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Süzgeçte bekletin. Daha sonra bıçakla parçaları küçültün.
- Yoğurda damak zevkinize göre tuz koyun.
- Sarımsakları çok az tuzla ezin ve yoğurda katın.
- Bonfileleri küçük ve ince biçimde doğrayın. Zeytinyağında karabiberle bekletin.
- Birleştirme için; süzme yoğurtla patlıcanları karıştırın. Tabağın en altına yerleştirin.
- Üzerine tuz ve karabiberle pişirdiğiniz bonfileleri yerleştirin.
- Tereyağını eritip üzerine gezdirin. Son olarak pul biber serpiştirin.
Afiyet Olsun :)