ALİ NAZİK KEBABI

Malzemeler

3 adet bostan patlıcan
500 gr. süzme yoğurt (oda sıcaklığı)
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
500-600 gr. bonfile ya da kuşbaşı et
Tereyağ (üzeri için)
Pul biber
Yapılışı

  1. İlk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Süzgeçte bekletin. Daha sonra bıçakla parçaları küçültün.
  2. Yoğurda damak zevkinize göre tuz koyun. 
  3. Sarımsakları çok az tuzla ezin ve yoğurda katın.
  4. Bonfileleri küçük ve ince biçimde doğrayın. Zeytinyağında karabiberle bekletin.
  5. Birleştirme için; süzme yoğurtla patlıcanları karıştırın. Tabağın en altına yerleştirin.
  6. Üzerine tuz ve karabiberle pişirdiğiniz bonfileleri yerleştirin.
  7. Tereyağını eritip üzerine gezdirin. Son olarak pul biber serpiştirin.
Afiyet Olsun :)