125 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma Tozu
2 çay kaşığı tuz
125 gr. yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı tam buğday unu
Aldığı kadar buğday unu (geriye kalan)
1 yumurta (beyaz ve sarısı ayrılmış)
1 yemek kaşığı pekmez
Susam
Çörek otu
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
- Yumurta sarısı ve pekmez hariç bütün malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. (ne çok sert ne de çok yumuşak)
- Hamuru dikdörtgen biçiminde yağlı kağıt üzerinde tepsiye açın. Kalınlığı 1 cm olmalıdır.
- Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp sürün.
- Son olarak susam ve çörek otunu karıştırıp eşit biçimde serpiştirin.
- Üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)