KRAKER


Malzemeler

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma Tozu
2 çay kaşığı tuz
125 gr. yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı tam buğday unu
Aldığı kadar buğday unu (geriye kalan)
1 yumurta (beyaz ve sarısı ayrılmış)
1 yemek kaşığı pekmez
Susam
Çörek otu
Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
  2. Yumurta sarısı ve pekmez hariç bütün malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. (ne çok sert ne de çok yumuşak)
  3. Hamuru dikdörtgen biçiminde yağlı kağıt üzerinde tepsiye açın. Kalınlığı 1 cm olmalıdır.
  4. Üzerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp sürün.
  5. Son olarak susam ve çörek otunu karıştırıp eşit biçimde serpiştirin.
  6. Üzeri kızarana kadar pişirin. 

                                                                                                                Afiyet Olsun :)