7 yumurta akı
7 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
Kabartma Tozu
Vanilya
7 yemek kaşığı un
Şerbet İçin
800 ml süt
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya
350 gr. krema
Karamel İçin
6 yemek kaşığı şeker
50 gr. tereyağ
200 gr. krema
Yapılışı
- Öncelikle fırını 170°C ye ayarlayın.
- Pandispanya İçin; yumurta akını biraz çırpın. Beyazlaşmaya başlayınca şekeri ekleyin ve kar kıvamına gelene kadar çırpın. (ters çevirdiğinizde düşmeyecek)
- Yumurta sarılarını ekleyin çok az çırpın.
- Sırasıyla, eleyerek kabartma tozu, vanilya ve unu koyun. Sadece homojen olana kadar çırpın, çok çırpmayın.
- Yağlı kağıt koyduğunuz kalıptaki pandispanyayı ilk 170°C de 20 dakika pişirin sonra 150°C ye indirin ve 10 dakika daha pişirin. (kürdan testi yapmayı unutmayın)
- Şerbet İçin; süt ve şekeri ateşe koyun. Sadece şeker eriyene kadar kalsın sonra ateşten alın. Vanilya ve kremayı ekleyin, karıştırın.
- Pandispanya ve şerbet ılık olduğunda pandispanyayı ters çevirin ve şerbeti yavaş yavaş dökün. Biraz dinlendirin.
- Karamel İçin; şekeri tavaya koyun hiç dokunmadan erimesini bekleyin. (tavayı hareket ettirerek karıştırın)
- Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyin, erisin.
- Ocaktan alın ve kremayı karıştırın. Karamel soğuduktan sonra kekin üstüne dökebilirsiniz.