TRİLEÇE


Malzemeler

7 yumurta akı
7 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı toz şeker
Kabartma Tozu
Vanilya
7 yemek kaşığı un

Şerbet İçin

800 ml süt
3 yemek kaşığı şeker
Vanilya
350 gr. krema

Karamel İçin

6 yemek kaşığı şeker
50 gr. tereyağ
200 gr. krema
Yapılışı
  1. Öncelikle fırını 170°C ye ayarlayın.
  2. Pandispanya İçin; yumurta akını biraz çırpın. Beyazlaşmaya başlayınca şekeri ekleyin ve kar kıvamına gelene kadar çırpın. (ters çevirdiğinizde düşmeyecek)
  3. Yumurta sarılarını ekleyin çok az çırpın.
  4. Sırasıyla, eleyerek kabartma tozu, vanilya ve unu koyun. Sadece homojen olana kadar çırpın, çok çırpmayın.
  5. Yağlı kağıt koyduğunuz kalıptaki pandispanyayı ilk 170°C de 20 dakika pişirin sonra 150°C ye indirin ve 10 dakika daha pişirin. (kürdan testi yapmayı unutmayın)
  6. Şerbet İçin; süt ve şekeri ateşe koyun. Sadece şeker eriyene kadar kalsın sonra ateşten alın. Vanilya ve kremayı ekleyin, karıştırın.
  7. Pandispanya ve şerbet ılık olduğunda pandispanyayı ters çevirin ve şerbeti yavaş yavaş dökün. Biraz dinlendirin.
  8. Karamel İçin; şekeri tavaya koyun hiç dokunmadan erimesini bekleyin. (tavayı hareket ettirerek karıştırın) 
  9. Şeker eridikten sonra tereyağını ekleyin, erisin.
  10. Ocaktan alın ve kremayı karıştırın. Karamel soğuduktan sonra kekin üstüne dökebilirsiniz.
                                                         Afiyet Olsun :)