SNİCKERS KURABİYE

Malzemeler

125 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
2 tatlı kaşığı sirke
Vanilya
Un (aldığı kadar)

Karamel İçin

1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ

Üzeri İçin

Yer fıstığı
160 gr. çikolata
Yapılışı
  1. Kurabiye İçin; tereyağ, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta ve sirkeyi homojen olana kadar yoğurun.
  2. Vanilya ve unu ekleyin. (kulak memesi kıvamında olmalıdır) 
  3. Yağlı kağıt arasında açtığınız hamuru istediğiniz biçimde şekillendirip, 170°C ye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirin. (hamuru çok ince açmamaya dikkat edin)
  4. Karamel İçin; şekeri tavaya aldıktan sonra orta ateşte rengi dönüp, sıvı hale gelene kadar bekleyin. (tencereyi sallayarak karıştırın)
  5. Ocağı kısın, yarım su bardağı suyu dökün ve tekrar sertleşen şekerin erimesini bekleyin. Eridikten sonra kalan diğer yarım su bardağı suyun içinde nişastayı eritip tavaya dökün. Ardından hemen tereyağı koyun. Bir müddet sonra kıvam alacak o zaman ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  6. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yer fıstıklarını soyun.
  7. Birleştirme İçin; bir yuvarlak kurabiyeyi erimiş çikolataya batırın. Üzerine başka yuvarlak kurabiye koyun. Tatlı kaşığı yardımıyla tam ortaya biraz karamel koyun üzerine dilediğiniz kadar yer fıstığı koyun ve elinizle biraz toparlayın.  Kaşığın üzerinde kalan karameli yer fıstığının üzerine serpiştirin. Son olarak çikolatayı serpiştirin. 
Afiyet Olsun :)