BEYAZ ÇİKOLATALI LAVA KEK



Malzemeler

100 gr. tereyağ + yağlamak için biraz (oda sıcaklığı) 
200 gr. beyaz çikolata
100 gr. şeker
5 yumurta
100 gr. un + yağlamak için biraz
200 gr. böğürtlen
1 yemek kaşığı bal
Yapılışı
  1. Pişireceğiniz kapları yağlayın ve unlayın.
  2. Tereyağ ve beyaz çikolatayı mikroldalga fırında eriyene kadar ısıtın.
  3. Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
  4. Yumurtalı karışımı çikolatalı karışıma yavaşça dökün ve aynı zamanda karıştırmaya devam edin.
  5. Unu eleyin ve spatula yardımıyla hazırladığınız karışıma yedirin.
  6. Daha sonra doldurduğunuz kapları 2 saat buzdolabında bekletin.
  7. 180°C de 12-15 dakika pişirin. (benim kaplarım çok büyük değildi büyükleri biraz daha pişirmeniz gerekebilir)
  8. Böğürtleni ve balı rondodan sos kıvamına gelene kadar geçirin.
  9. Fırından çıkardığınız keki ters çevirin ve sosu dökün. 
                                                         Afiyet Olsun :)