100 gr. tereyağ + yağlamak için biraz (oda sıcaklığı)
200 gr. beyaz çikolata
100 gr. şeker
5 yumurta
100 gr. un + yağlamak için biraz
200 gr. böğürtlen
1 yemek kaşığı bal
Yapılışı
- Pişireceğiniz kapları yağlayın ve unlayın.
- Tereyağ ve beyaz çikolatayı mikroldalga fırında eriyene kadar ısıtın.
- Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
- Yumurtalı karışımı çikolatalı karışıma yavaşça dökün ve aynı zamanda karıştırmaya devam edin.
- Unu eleyin ve spatula yardımıyla hazırladığınız karışıma yedirin.
- Daha sonra doldurduğunuz kapları 2 saat buzdolabında bekletin.
- 180°C de 12-15 dakika pişirin. (benim kaplarım çok büyük değildi büyükleri biraz daha pişirmeniz gerekebilir)
- Böğürtleni ve balı rondodan sos kıvamına gelene kadar geçirin.
- Fırından çıkardığınız keki ters çevirin ve sosu dökün.
Afiyet Olsun :)