Kek İçin
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
1.5 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı karanfil
½ çay kaşığı yenibahar
½ çay kaşığı zencefil
Muskat (bir çay kaşığının dörtte biri)
1 fiske tuz
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı havuç
Krema İçin
60 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
230 gr. labne peyniri
175 gr. şeker
Vanilya
Limon kabuğu (isteğe göre)
- Öncelikle fırını 175°C ye ayarlayın.
- Kek İçin; yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ceviz ve havuç hariç bütün malzemeleri eleyerek ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Havuç ve cevizi sırasıyla ekleyin ve karıştırın.(çok katı bir harç olmamalı)
- 40-50 dakika arası pişirin. (kontrol için kürdan batırın, temiz çıkmalıdır)
- Krema İçin; tereyağı iyice, yumuşak kıvam alana kadar çırpın.
- Labne, şeker ve vanilyayı ekleyin ve çırpın.
- Oda sıcaklığına gelen kekin üzerine kremayı sürün.