HAVUÇLU KEK


Malzemeler

Kek İçin 

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
1.5 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı karanfil
½ çay kaşığı yenibahar
½ çay kaşığı zencefil
Muskat (bir çay kaşığının dörtte biri)
1 fiske tuz
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı havuç

Krema İçin

60 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
230 gr. labne peyniri
175 gr. şeker
Vanilya
Limon kabuğu (isteğe göre)

Yapılışı
  1. Öncelikle fırını 175°C ye ayarlayın.
  2. Kek İçin; yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  3. Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  4. Ceviz ve havuç hariç bütün malzemeleri eleyerek ekleyin ve spatula yardımıyla  karıştırın.
  5. Havuç ve cevizi sırasıyla ekleyin ve karıştırın.(çok katı bir harç olmamalı) 
  6. 40-50 dakika arası pişirin. (kontrol için kürdan batırın, temiz çıkmalıdır)
  7. Krema İçin; tereyağı iyice, yumuşak kıvam alana kadar çırpın.
  8. Labne, şeker ve vanilyayı ekleyin ve çırpın. 
  9. Oda sıcaklığına gelen kekin üzerine kremayı sürün.
                                                Afiyet Olsun :)