Kek İçin
250 gr. un
200 gr. şeker
1 yemek kaşığı kakao
Tuz
Vanilya
Kabartma Tozu
2 yumurta (oda sıcaklığı)
200 gr. sıvıyağ
180 gr. yoğurt
180 gr. yoğurt
60 gr. süt
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
2 tatlı kaşığı kırmızı toz boya
Frosting İçin
450 gr. labne (oda sıcaklığı)
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
400 gr. pudra şekeri
Vanilya
Yapılışı
- Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
- Kek İçin; un, şeker, kakao, tuz, vanilya ve kabartma tozunu çırpma teliyle homojen olana kadar karıştırın. (hepsini eleyerek koymayı unutmayın)
- Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın.
- Sıvı yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yoğurt ve sütü homojen hale getirip yumurtalı karışıma ekleyin.
- Bütün sıvı malzemeleri karıştırırken sirkeyi ekleyin.
- Son olarak azar azar kırmızı boyayı ekleyerek istediğiniz renge geldiğinde durabilirsiniz.
- Katı malzemeleri yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin. Hazırladığınız kek harcını cupcake kalıplarının 2/3 üne dökün. 20 dakika pişirdikten sonra kürdan yardımıyla 5 dakikada bir kontrol edin. (kürdan temiz çıkmalıdır)
- Frosting İçin; labne ve tereyağını çırpın.
- Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip krema kıvamına gelince durun. Dinlenmesi için 30 dakika buzdolabına koyun.
- Fırından çıkardığınız cupcakeler soğuduktan sonra kremayla süsleyebilirsiniz.