RED VELVET CUPCAKE


Malzemeler

Kek İçin

250 gr. un
200 gr. şeker
1 yemek kaşığı kakao
Tuz
Vanilya
Kabartma Tozu
2 yumurta (oda sıcaklığı)
200 gr. sıvıyağ
180 gr. yoğurt
60 gr. süt
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
2 tatlı kaşığı kırmızı toz boya

Frosting İçin

450 gr. labne (oda sıcaklığı)
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
400 gr. pudra şekeri
Vanilya
Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 180°C ye ayarlayın.
  2. Kek İçin; un, şeker, kakao, tuz, vanilya ve kabartma tozunu çırpma teliyle homojen olana kadar karıştırın. (hepsini eleyerek koymayı unutmayın)
  3. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. 
  4. Sıvı yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  5. Yoğurt ve sütü homojen hale getirip yumurtalı karışıma ekleyin.
  6. Bütün sıvı malzemeleri karıştırırken sirkeyi ekleyin. 
  7. Son olarak azar azar kırmızı boyayı ekleyerek istediğiniz renge geldiğinde durabilirsiniz.
  8. Katı malzemeleri yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin. Hazırladığınız kek harcını cupcake kalıplarının 2/3 üne dökün. 20 dakika pişirdikten sonra kürdan yardımıyla 5 dakikada bir kontrol edin. (kürdan temiz çıkmalıdır)
  9. Frosting İçin; labne ve tereyağını çırpın.
  10. Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip krema kıvamına gelince durun. Dinlenmesi için 30 dakika buzdolabına koyun.
  11. Fırından çıkardığınız cupcakeler soğuduktan sonra kremayla süsleyebilirsiniz.
                                                         Afiyet Olsun :)