Tart İçin
210 gr. tereyağ (soğuk)
3 su bardağı un
150 gr. şeker
150 gr. şeker
1 yumurta
Vanilya
İç Harç İçin
4 yeşil elma
4 kırmızı elma
2 yemek kaşığı tereyağ
200 gr. şeker
1 limonun suyu
2 silme yemek kaşığı tarçın (isteğe bağlı artabilir ya da azalabilir)
Yapılışı
- Un ve tereyağını kum görüntüsü alana kadar ufalayın.
- Şeker, vanilya ve yumurtayı ekleyip hamur kıvamına getirin.
- Hamuru ikiye bölün, yarısını açın ve kalıba yerleştirin. Taban kısmına çatal yardımıyla delikler açın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- İkinci hamuru açın ve kalp kalıpla şekiller verin, onları da buzdolabına koyun.
- Fırını 180°C ye ayarlayın.
- Elmaların hepsini soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Geniş bir tavada önce tereyağını eritin ve hemen elma, şeker, limon suyu ve tarçını dökün. Elmaların suyunu bırakıp çekmesi gerekiyor. Suyu tamamen çektikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Buzdolabından çıkardığınız tartı 5 dakika tek başına pişirin.
- Daha sonra soğuyan elma harcını içine dökün ve kalpleri istediğiniz biçimde yerleştirin. Fırına koyduktan sonra ilk 15 dakika üstüne fırın tepsisi yerleştirdim çok yanmaması için. Sonra ki 10 dakika fırın tepsisini kaldırım. Toplam 20-25 dakika pişirin. (zaten iç harç pişmiş durumda)