Hamur İçin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yumurta (beyazı içi için ve sarısı üstü için)
3 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
20 gr. yaş maya
500 gr. un
İç Harç İçin
4 yemek kaşığı zeytin ezmesi
3 yemek kaşığı domates kuru
Kekik
½ çay bardağı zeytinyağ
Çörek otu
Yapılışı
- Hamur İçin; un ve maya hariç bütün malzemeleri elinizle homojen olana kadar karıştırın.
- Yaş mayayı biraz ısıtttığınız suyla eritin. (su erimesine yetecek kadar çok değil)
- Maya ve unu da ekleyip hamur kıvamına getirmeye başlayın.
- Hamurun ele çok yapışmaması lazım eğer yapıyorsa biraz daha un ekleyin.
- Hamuru toparlayıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
- İç Harç İçin; kuru domatesleri rondodan geçirin. (büyük taneler kalmamalıdır)
- Bir kaşık yardımıyla domatesleri zeytin ezmesi, zeytinyağ ve kekikle karıştırın.
- Hamur mayalandıktan sonra 3 eşit parçaya ayırın. (tartı kullanırsanız daha doğru olur)
- 3 eşit büyüklükte yuvarlak biçiminde açın. Yağlı kağıt üzerine ilk katı koyun ve karışımın yarısını sürün. Üzerine ikinci katı koyun ve geriye kalan iç harcı sürün. Son olarak kalan katı koyun.
- Tam ortaya bir bardak koyun ve bardağın alt-üst-sağ-sol kısımlarından kesin.
- Daha sonra kestiğiniz yerlerin tam orta yerinden yine kesin ve bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Toplamda 16 eşit parça elde etmeniz gerelidir. (kesim videosunun detayları Instagramda vardır)
- Yan yana olan 2 parçayı dışa doğru iki kere çevirin ve uç kısımlarını alta kıvırın.
- Tamamen şekil verdikten sonra biraz daha mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve orta kısma çörek otu serpin.
- 185°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.