KÖMBE


Malzemeler

Kömbe Baharatları

1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı mahlep
2 iyice dövülmüş damla sakızı 
biraz muskat

Hamur İçin

250 gr. tereyağ
160 gr. şeker
60 ml. zeytinyağı
60 ml. süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tepeleme kömbe baharatları karışımı
650 gr. un
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
1 yemek kaşığı tahin

Bulamak için susam



Yapılışı

  1. Öncelikle fırını 175°C ye ayarlayın.
  2. Baharatları hepsini birbiriyle karıştırın.
  3. Hamur İçin; bütün malzemeleri hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.
  4. Hamurdan parçalar koparıp susama batırın ve kalıplara koyup şekil verin. (Hamuru kalıplardan çıkarmak için sertçe bir zemine vurun.)
  5. 12-15 dakika pişirin. (üzerilerini kızartmayın çok unutmayın kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da pişmeye devam eder.)

                                                                                                  Afiyet Olsun :)