NUTELLALI KURABİYE

Malzemeler

16 tatlı kaşığı Nutella
210 gr. un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
½ yemek kaşığı karbonat 
½ çay kaşığı tuz
Vanilya
170 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
100 gr. esmer şeker
100 gr. toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
42 gr. kakao


Yapılışı
  1. Öncelikle yukardaki fotoğrafta gördüğünüz gibi 16 tatlı kaşığı Nutella'yı yağlı kağıda yuvarlak biçimde yerleştirin ve buzluğa koyun. 2 saat bekletin; donsun.
  2. Un, nişasta, karbonat, tuz ve vanilyayı harmanlayın.
  3. Ayrı bir kapta tereyağını iyice yumuşayana kadar çırpın.
  4. Esmer şeker ve toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. Yumurta  ve yumurta sarısını ekleyin ve çırpın.
  6. Son olarak kakaoyu eleyerek ekleyin ve homojen olana kadar çırpın.
  7. Daha sonra unlu karışımı ekleyin ve elinizle hamur kıvamına getirin.
  8. Alttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi 16 eşit kurabiye topu oluşturun ve ortalarını bastırıp dondurduğunuz Nutella toplarını yerleştirin. Nutella topunun etrafını tamamen hamurla kaplayın ve yuvarlak biçime getirin. (fırında ısıdan zaten yassılaşacak)
  9. 1.5 - 2 saat donana kadar tekrar buzluğa koyun.
  10. 180°C de 10-12 dakika pişirin. (fırında pişmemiş gibi gözükebilir fakat kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da pişmeye devam ettikleri için korkmayın
                                                         Afiyet Olsun :)