16 tatlı kaşığı Nutella
210 gr. un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
½ yemek kaşığı karbonat
½ çay kaşığı tuz
Vanilya
170 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
100 gr. esmer şeker
100 gr. toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
42 gr. kakao
- Öncelikle yukardaki fotoğrafta gördüğünüz gibi 16 tatlı kaşığı Nutella'yı yağlı kağıda yuvarlak biçimde yerleştirin ve buzluğa koyun. 2 saat bekletin; donsun.
- Un, nişasta, karbonat, tuz ve vanilyayı harmanlayın.
- Ayrı bir kapta tereyağını iyice yumuşayana kadar çırpın.
- Esmer şeker ve toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yumurta ve yumurta sarısını ekleyin ve çırpın.
- Son olarak kakaoyu eleyerek ekleyin ve homojen olana kadar çırpın.
- Daha sonra unlu karışımı ekleyin ve elinizle hamur kıvamına getirin.
- Alttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi 16 eşit kurabiye topu oluşturun ve ortalarını bastırıp dondurduğunuz Nutella toplarını yerleştirin. Nutella topunun etrafını tamamen hamurla kaplayın ve yuvarlak biçime getirin. (fırında ısıdan zaten yassılaşacak)
- 1.5 - 2 saat donana kadar tekrar buzluğa koyun.
- 180°C de 10-12 dakika pişirin. (fırında pişmemiş gibi gözükebilir fakat kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da pişmeye devam ettikleri için korkmayın