KALPLİ RULO SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI


Malzemeler

Kalpler İçin

1 yumurta beyazı
30 gr. şeker
40 gr. un
20 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1/2 çay kaşığı pembe toz boya

Kek İçin

4 yumurta (beyazlar ve sarılar ayrı)
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
60 gr. tereyağ (eritilmiş)
1/2 su bardağı un 
1/4 su bardağı kakao

Krema İçin

125 gr. beyaz çikolata
200 gr. krema
200 gr. çilek
Yapılışı
  1. Kalpler İçin; yumurta beyazı, şeker ve unu bir çatal yardımıyla karıştırın.
  2. Yağı ekleyin karıştırın.
  3. Boyayı yavaş yavaş ekleyerek istediğiniz renge gelince durabilirsiniz.
  4. Yağlı kağıdın altına kalpli kağıdı yerleştirin. Tepsinin üst kısmında olsun.
  5. İnce uçlu duy kullanarak hazırladığınız harcı kalplerin üzerinde geçin. Donması için buzluğa koyun. KALP DESENİ
  6. Krema İçin; beyaz çikolata ve kremayı benmari usulü eritin ve harcı dolaba koyun; soğusun.
  7. Çilekleri küçük küpler halinde kesin.
  8. Kek İçin; yumurta beyazlarını kar haline getirin. 
  9. 1/2 su bardağı şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  10. Çırpma teliyle yumurta sarılarını, geriye kalan 1 yemek kaşığı şekerle karıştırın.
  11. Erimiş tereyağını ekleyin, karıştırın.
  12. Yumurta aklı karışımı, yumurta sarılı karışıma dökün ve spatula yardımıyla alttan üste karıştırın.
  13. Un ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyerek spatulayla karıştırmaya devam edin. (elenmiş un ve kakao)
  14. Buzluktan çıkardığınız donmuş kalplerin üzerine harcı dökün. 180°C lik fırında 8-10 dakika pişirin. (kürdan testini unutmayın)
  15. Bu sırada beyaz çikolatalı karışımı buzdolabından çıkarın; krema kıvamına gelene kadar hızlıca çırpın.
  16. Fırından çıkardığınız keki başka, pudra şekeri serpilmiş bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirin. Pişirdiğiniz yağlı kağıdı sıyırın.
  17. Yine başka yere, bir kere daha ters çevirin ve kremayı hızlıca sürüp kalplerin olmadığı kısma 3 parmak kalınlığında çilekleri eşit biçimde yerleştirip sarmaya başlayın. (unutmayın çok hızlı davranmanız gerekiyor.)
                                                         Afiyet Olsun :)