Kalpler İçin
1 yumurta beyazı
30 gr. şeker
40 gr. un
20 gr. tereyağ (oda sıcaklığı)
1/2 çay kaşığı pembe toz boya
Kek İçin
4 yumurta (beyazlar ve sarılar ayrı)
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
60 gr. tereyağ (eritilmiş)
1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
Krema İçin
125 gr. beyaz çikolata
200 gr. krema
200 gr. çilek
Yapılışı
- Kalpler İçin; yumurta beyazı, şeker ve unu bir çatal yardımıyla karıştırın.
- Yağı ekleyin karıştırın.
- Boyayı yavaş yavaş ekleyerek istediğiniz renge gelince durabilirsiniz.
- Yağlı kağıdın altına kalpli kağıdı yerleştirin. Tepsinin üst kısmında olsun.
- İnce uçlu duy kullanarak hazırladığınız harcı kalplerin üzerinde geçin. Donması için buzluğa koyun. KALP DESENİ
- Krema İçin; beyaz çikolata ve kremayı benmari usulü eritin ve harcı dolaba koyun; soğusun.
- Çilekleri küçük küpler halinde kesin.
- Kek İçin; yumurta beyazlarını kar haline getirin.
- 1/2 su bardağı şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Çırpma teliyle yumurta sarılarını, geriye kalan 1 yemek kaşığı şekerle karıştırın.
- Erimiş tereyağını ekleyin, karıştırın.
- Yumurta aklı karışımı, yumurta sarılı karışıma dökün ve spatula yardımıyla alttan üste karıştırın.
- Un ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyerek spatulayla karıştırmaya devam edin. (elenmiş un ve kakao)
- Buzluktan çıkardığınız donmuş kalplerin üzerine harcı dökün. 180°C lik fırında 8-10 dakika pişirin. (kürdan testini unutmayın)
- Bu sırada beyaz çikolatalı karışımı buzdolabından çıkarın; krema kıvamına gelene kadar hızlıca çırpın.
- Fırından çıkardığınız keki başka, pudra şekeri serpilmiş bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirin. Pişirdiğiniz yağlı kağıdı sıyırın.
- Yine başka yere, bir kere daha ters çevirin ve kremayı hızlıca sürüp kalplerin olmadığı kısma 3 parmak kalınlığında çilekleri eşit biçimde yerleştirip sarmaya başlayın. (unutmayın çok hızlı davranmanız gerekiyor.)