Sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
1 büyük boy közlenmiş patlıcan
2 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
1 paket erişte
1 su bardağı et suyu ya da su
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Sıvı yağı tencereye alın ve ardından unu ekleyip bir kaç dakika kavurun.
- Küçük küçük kestiğiniz sarımsakları ekleyin ve 1 dakika çevirin.
- Közlenmş patlıcanı ekleyip 1-2 tur çevirdikten sonra süt, krema, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Erişteyi ekleyip karıştırdıktan sonra et suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp pişmesi için bekleyin. Arada kapağı açıp karıştırmayı unutmayın. Suyunu çok çektirmemeye dikkat edin yoksa kuru bir erişteniz olur.
- Son olarak pişen erişteyi ocaktan alın ve kaşar peynirini ekleyip karıştırarak eritin.